Promocija svijetskog gastronomskog vodiča “Gault & Millau”

Promocija svijetskog gastronomskog vodiča “Gault & Millau”

„Gault & Millau” je kompetentan i pouzdan vodič koji svoj uticaj neprekidno proširuje, pa je od 1962. godine kada je nastao u Francuskoj, pa do danas postao nezaobilazan putokaz ka najboljim ukusima u oko 25 zemalja svijeta. Od sada i u Srbiji. 

Najbolji, autohtoni ukusi i recepti, specijaliteti koji su na svijetskom nivou kvaliteta, od danas se nalaze i u srpskom izdanju ovog vodiča. Objavljivanje Gault & Millau vodiča na srpskom i engleskom jeziku omogućila je Turistička organizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.   

GaultMillau foto by Peter Irman 12 scaled 1

Svečana promocija „Gault & Millau”  gurmanskog vodiča održana je 31. maja u hotelu CROWNE PLAZA u Beogradu na kojoj su se pored same promocije vodiča, dodjelila i ovogodišnjih priznanja za najbolje, a i isprobali odabrani specijaliteti srpske kuhinje i najbolja vina. 

Na jednom od najznačajnijih gastronomskih događaja u zemlji, gostima su se na samom početku svečanosti obratili direktorka „Gault & Millau”  Slovenija i Srbija Mira Šemić, direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić. Tom prilikom predstavili su vrijednost i kvalitet vodiča, kao i njegov značaj za turizam i turističke destinacije u Srbiji. 

Sa nosećim sloganom „Luksuz je u kvalitetu, a ne u cijeni“ ugostiteljima su dodjeljivane „kuvarske kape“ kao ocjene kvaliteta usluge i ukusa i prikazane u vodiču, a najboljima su u okviru programa dodjeljene nagrade. 

Dobitnici nagrada „Gault & Millau” SRBIJA 2022 su: 

1.         Restoran „SALON 1905“ – Restoran sa najvećom ocenom 

2.         Restoran „LANGOUSTE“ – Restoran sa najvećom ocenom 

3.         Vuk Vuletić – Nagrada za najboljeg somelijea 

4.         Restoran „ĆEVAP KOD DEKIJA“ – Nagrada za najbolji POP 

5.         Krsto Radović – Nagrada za najboljeg poslastičara 

6.         Marko Komadina – Nagrada Mladi šef TALENT 

7.         Marko Brzak – Nagrada Šef tradicije 

8.         David Šimunić – Nagrada Šef budućnosti

9.         Vanja Puškar – Nagrada Šef godine