Preko 20.000 posjetilaca tokom prethodnog vikenda u Budvi

Preko 20.000 posjetilaca tokom prethodnog vikenda u Budvi

Nakon spektakularnog budvanskog Karnevala, brojnih koncerata koji su okupili mnoštvo turista i lokalnog stanovništva, završna noć Međunarodnog turističkog karnevala, koji se održao pod sloganom „Nek živi ljubav“, okupila je ljubitelje evergrina. Posjetioce su tokom večeri zabavljali članovi gradskog hora “Nikola Đurković” iz Kotora, a potom je uslijedio Proljećni koncert Gradske muzike Budva.


Predstavnica Turističke organizacije opštine Budva, Anđela Bošković, kazala je agenciji Mediabiro da su tokom prethodna tri dana Medjunarodnog tirističkog karnevala imali nastupe poznatih lokalnih i regionalnih izvođača i dj-eva na više lokacija unutar i ispred Starog grada. “Potrudili smo se da brojnim organizovanim žurkama zadovoljimo razne muzičke ukuse i sve je izgledalo da smo baš u tome uspjeli, čemu i svjedoči podatak o velikoj posjećenosti i veselom duhu koji je vladao na ulicama i trgovima Budve”, kazala je ona.


Dirigentica gradskog hora “Nikola Đurković” iz Kotora, Dušica Ćetković, se ovom prilikom zahvalila Turističkoj organizacije Budve na pozivu na učešću u okviru karnevalskih dana.“Naš hor ima jako dugu tradiciju, unazad tri godine smo, na inicijativu uprave Kulturnog centra Kotor obnovljeni, kao jedna mlada ekipa koju čine amateri i svi oni koji su voljni da budu članovi našeg hora. Kroz naš hor prošla su mnoga velika imena, nekada je to bio grandiozan ansambl, dok ga danas čini manja ekipa ljudi, i vrlo se rado odazivamo ovakvim pozivima”, rekla je ona.Članica hora “Nikola Đurković, Ljiljana Dončić kazala je da su u unazad nekoliko godina, kada je u pitanju repertoar ovog sastava, uvrstili obrade modernijeg zvuka i samim tim privukli mlađi publiku.“Ovim nastupom najavili smo početak ljetnje sezone. Kotor je grad karnevala, maskembala i tradicije, nadam se da će ovog ljeta biti još dosta svečanosti na koljima ćemo nastupati”, poručila je Dončićeva.Dvočasovni koncert Gradske muzike Budva idealna je najava jednog obećavajućeg ljeta koje je pred nama, smatra saksofonista tog anasambla Željko Vasović.“Očekujemo spektakularno ljeto i mnoštvo posjetilaca. Budvu je tokom prvomajskih praznika posjetilo dosta turista, i ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas jedna idealna sezona.”, zaključio je on.