Porto Montenegro pružio podršku kao platinasti sponzor 11. SBF

Porto Montenegro pružio podršku kao platinasti sponzor 11. SBF

Sarajevo Business Forum iz godine u godinu ima sve veći interes regionalnih i svjetskih učesnika koji na Forumu pronalaze nove poslovne partnere ili investitore iz cijelog svijeta.

Ove godine, 11. Sarajevo Business Forum će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, a pored velikog broja učesnika, Forum je dobio podršku prestižnih kompanija i kroz pokroviteljstvo. Ovogodišnji platinasti sponzor 11. Sarajevo Business Foruma je Porto Montenegro koji predstavlja jedinstveni resort za uživanje na obali Jadranskog mora i nalazi se u stopostotnom vlasništvu Investment Corporation of Dubai.

Nakon učešća na jubilarnom 10. Sarajevo Business Forumu, Porte Montenegro je prepoznao značaj i utjecaj Sarajevo Business Foruma kroz privlačenje novih investicija ili pronalaska poslovnih partnera iz cijelog svijeta.

“Porto Montenegro je stabilan partner BBI tima, a ove godine nosimo titulu Platinum sponzora i time zaista pokazujemo da vjerujemo u utjecaj Sarajevo Business Foruma, kao jednog od najznačajnijih biznis okupljanja u regionu”, izjavio je Danilo Kalezić, PR i Marketing Manager Porto Montenegro.

Porto Montenegro je vodeća luka i marina za luksuzne jahte na Mediteranu. Objekti su dizajnirani prema najmodernijem dizajnu i standardnima kako bi zadovoljili potrebe i najzahtjevnijih jahti i njihovih vlasnika te svih gostiju i članova posade, čak i sa specifičnom infrastrukturom za najveće jahte.

Objekti i usluge marine trenutno uključuju 450 vezova za plovila maksimalnih dužina, stambeni kompleks s više od 320 luksuznih apartmana, kao i 120 luksuznih apartmana u Regent Hotelu sa pet zvjezdica. Porto Montenegro sa dodatnih 70 prodajnih objekata u svom sadržaju nudi i prodaju priznatih međunarodnih brendova, barove i restorane, spa i salone ljepote, kao i usluge jedrenja.

Boka Place je novi urbani kvart u Porto Montenegru, koji će se predstaviti na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, a temelji se na wellness vrijednostima i zdravom načinu urbanog života.

Ovdje se energija zajednice temelji na zdravom i aktivnom načinu života na obali. Kombinacija atraktivnih radnji i kafića, fitness hotel SIRO (Kerzner International) wellness centar sa velikim oazama zelenih površina čine ovaj prostor jedinstvenim. Osim Boka Place, najavljeno je predstavljanje i dodatnih prilika za investitore i poslovne partnere putem 11. SBF-a.

Izvor: klix.ba