Saradnja između TO Srbije i Republike Srpske

Saradnja između TO Srbije i Republike Srpske

Dalja saradnja i unapređenje odnosa Turističkih organizacija Srbije i Republike Srpske i zvanično je potvrđena u Banjaluci, potpisivanjem Protokola o saradnji.

Pred početak Drugog Međunarodnog sajma turizma “Banjaluka 2022” direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević potpisali su dokument kojim se potvrđuje želja ka daljem jačanju međusobne saradnje u oblasti promocije i plasmana turističkog proizvoda obe destinacije, kao i zajednička promocija na ciljnim tržištima, a sve u skladu sa trendovima turističke tražnje.

1649320854049


U razgovoru dvoje direktora, uz prisustvo ministarke trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Suzane Gašić, generalnog konzula Miloša Vujića, kao i brojnih medija, konstatovano je dosadašnje dobre iskustvo u zajedničkim promotivnim aktivnostima, kao i međusobna podrška na koju potpisnice mogu da računaju i ubuduće.
Dogovoren je i angažman na jačanju prekogranične saradnje između lokalnih i regionalnih turističkih organizacija, kao i podrška zajedničkim projektima koji mogu biti finansirani i uz pomoć međunarodnih organizacija.

Turistička organizacija Srbije predstaviće se na predstojećem sajmu „Banjaluka 2022“, a na tom tržištu u predstojećoj sezoni planirane su i druge promotivne aktivnosti. Turisti iz Bosne i Hercegovine su na trećem mestu liste inostranih gostiju u Srbiji, a najveće interesovanje pokazuju za aktivni odmor, gastronomiju i kulturne sadržaje, od kojih trenutno najviše pažnje privlači Novi Sad -Evropska prestonica kulture 2022.

1649320854090

Te teme, između ostalog, naći će se i pred posetiocima Sajma u Banjaluci gde će se zajedno sa TOS-om predstaviti i lokalne turističke organizacije iz Srbije: Požarevac, Loznica, Kraljevo, Dimitrovgrad, Pirot, Aleksinac, Subotica, Raška, Boljevac, Aleksandrovac, Valjevo i Novi Pazar. Drugi Međunarodni sajam turizma održaće se 8. do 10. aprila, a okupiće više od 70 domaćih i stranih izlagača iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.