“Upoznajte Rimljane” – 360VR tura kroz Put rimskih careva i dunavski put vina

“Upoznajte Rimljane” – 360VR tura kroz Put rimskih careva i dunavski put vina

Pod pokroviteljstvom Njemačke organizacije za saradnju (GIZ) i Beogradskog sajma turizma, Dunavski centar za kompetenciju je u okviru 43. Međunarodnog sajma turizma predstavio i nekoliko svojih projekata čija je tema održivi razvoj turizma u zemljama dunavskog regiona.

Pod sloganom „Upoznajte Rimljane” (Meet the Romans) predstavljena je turističko i kulturno-istorijska ponudu destinacija koje su uključene u kulturnu rutu „Put rimskih careva i dunavski vinski put“, jednu od četrdeset sertifikovanih kulturnih ruta Saveta Evrope.

Ova kulturna ruta danas povezuje 10 zemalja iz regiona Dunava i Jadrana: Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju, odnosno 22 rimske destinacije i 12 rimskih regiona, koji zajedno svedoče o rimskom prisustvu na ovim prostorima između I i IV veka nove ere.

Posjetioci su imali prilike da uz pomoć najnovije 360 VR tehnologije posjete arheološka nalazišta, destinacije i dožive događaje spektakularnih borbi i kulturne događaje sa kostimiranim učesnicima, koji na nezaboravan način oživljavaju spomenuti period.

Izvor: vtc.rs