Svečano otvoren Sajam turizma u Beogradu

Svečano otvoren Sajam turizma u Beogradu

Počeo je 43. Međunarodni sajam turizma.

Najpre svečanim otvaranjem u Hali 5 Beogradskog sajma, a potom i ulaskom prvih gostiju pod kupole sajma na štandove turističkih organizacija, agencija, hotela i ostalih privrednih subjekata.


Svečano, kako i dolikuje međunarodnoj manifestaciji sa višedecenijskim stažom, u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, direktorke TOS-a mr Marije Labović i gradonačelnika Beograda dr Zorana Radojičića, započelo je četvorodnevno druženje zapolenih u turizmu i posjetilaca.


Ministarka Matić podsjetila je na teške dane kroz koje je turizma tokom pandemije prošao, ali i na mere i podsticaje koje je država opredelila najugroženijima kako bi tu krizu što bezbolnije prevazišli.

DSC 0026 1


Direktorka Turističke organizacije Srbije mr Marija Labović ukazala je na značaj ove manifestacije koja po tradiciji prikazuje novine u ponudi destinacija, stvara priliku za novu saradnju i otvara vrata novim posjetiocima.


Svečano otvaranje proteklo je u znaku novog brenda Turističke organizacije Srbije kojim se posetioci pozivaju da naprave korak više u odnosu na dosadašnji koncept odmora i da dožive svaku destinaciju, to jest da dožive Srbiju.


„Srbija. Doživi“ logo je kojim Turistička organizacija Srbije poziva posetioce na Sajam turizma 24-27. marta, ali i da za odmor u celini, ili jedan njegov deo, izaberu Srbiju.