Masovni spust: VIII tradicionalni Red Bull Home Run u februaru na Jahorini

Masovni spust: VIII tradicionalni Red Bull Home Run u februaru na Jahorini

Jedna od najuzbudljivijih skijaških trka, Red Bull Home Run, bit će održana 12. februara 2022. godine na  našoj olimpijskoj Jahorini.

Trka je u našoj zemlji već prerasla u tradiciju i ove godine održava se VIII (osmi) put. Pravila ovog masovnog i veoma zabavnog spusta skijaša i bordera, koji svake godine privlači stotine takmičara su vrlo jednostavna, a učešće se ne plaća. 

Takmičari na samom startu trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik. Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu svi punoljetni amateri i rekreativci, bez obzira na pol. Svaki namjerni fizički kontakt znači diskvalifikaciju, a iz trke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu.

Najbrže učesnice i učesnike i ove godine očekuju zanimljive nagrade. Prijaviti se možete na telefone 066 000 220 i 062 344 782 ili na e-mail: homerun@jahorina.org.

Prijave su moguće i na dan utrke do 13:00 sati u Red Bull šatoru ispod hotela Termag na Jahorini. Trka počinje u 16 sati. #OC Jahorina #Red Bull Home Run Izvor: https://www.redbull.com/ba-bs/masovni-spust-osmi-tradicionalni-red-bull-home-run-u-februaru-na-jahorini

Izvor: www.oc-jahorina.com