Da li biste probali sendvič od 120 KM?

Da li biste probali sendvič od 120 KM?

Na drušrvenim mrežama proteklih dana u centru pažnje bili su sendviči šefa Andree Zagatija koji koštaju kao jela visoke kuhinje.

Andrea Zagati, privatni šef Rodžera Votersa, basiste i tekstopisca čuvenog Pink Flojda nedavno je u Londonu otvorio jednu sasvim luksuznu sendvičaru – Mr Z's Luxury Sandwiches. Od kuvara koji je radio u mnogim presižnim svjetskim restoranima i kuvao za slavne ličnosti poput Kanje Vesta i En Hetavej niko nije očekivao lokal u kome se prodaju sendviči. Međutim, nije to baš obična sendvičara. Svaki sendvič pravi isključivo Andrea i to od najfinijih sastojaka. Prodaje ih po cijeni od nevjerovatnih 50 funti po komadu, a tvrdi i da su dostojni Mišlenove zvezde.

Sendvic

“Na ideju za otvaranje lokala u kome se prodaju luksuzni sendviči došao sam u proteklih dvanaest mjeseci koji su bili pravi pakao za ugostiteljsku industriju, naročito za luksuzno ugostiteljstvo. Bilo je zaista izazovno za sve ugostitelje u Londonu da ostanu u Londonu i da prevaziđu krizu. Luksuzno ugostiteljstvo koje podrazumeva rad za privatne klijente i najviše članove društva, prilično je oštećeno pandemijom”, rekao je za Daily Mail Andrea Zagati.

Cijena sendviča izazvala je burne reakcije na Tviteru, naročito na kuvarevu tvrdnju da je riječ o pristupačnom luksuzu. Najjeftiniji sendvič košta 25 funti, a Andrea ga „brani“ i cijenovno upoređuje sa Happy Meal obrokom iz Mekdonaldsa. Najskuplji je punjen kavijarom i umotan u 24 karatno jestivo zlato i košta duplo više. Ostali se, kako piše Daily Mail, mogu pohvaliti samo zvučnim imenima kao što su Da Vinči i Posejdon, a ustvari su to kroasani punjeni dimljenim lososom, labne kremom, krastavcem i zelenom salatom. Definitivno, nešto što ne vredi 50 funti.

Izvor: Vino i fino

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *