Odmor sa djecom u Srbiji

Odmor sa djecom u Srbiji

Ako živite u velikom gradu bezbroj puta do sada ste dolazili u situaciju da je vremena za odmor premalo, a destinacije koje vam se čine pogodnim za tako nešto su predaleko? Ali, da li ste znali da savršen vikend možete provejsti u velikom gradu ili njegovoj neposrednoj okolini? Veliki gradovi su idealni i za odmor sa djecom jer je ponuda aktivnosti koja može zadovoljiti i djecu i vas zaista široka.

Veliki gradovi kriju ogroman broj turističkih destinacija koje su nam dobro poznate i koje moraju biti neizostavan deo vašeg odmora. I pored toga, u njima se nalazi još neistraženih sadržaja koji će pružiti odličnu zabavu za celu porodicu. Neke od njih predstavićemo vam u narednom delu teksta, a vama preostaje samo da odaberete najpogodnije za vas.

Odmor sa djecom u Novom Sadu

Novi Sad

Da li ste znali da Novi Sad pored dobro poznatih mjesta kao što su Petrovaradinska tvrđava, Štrand i Srpsko Narodno Pozorište krije i pojedine lokacije koje nisu poznate široj javnosti? Vreme je da vas upoznamo sa nekima od njih.

Manje poznate novosadske atrakcije

Ispod mosta Slobode nalazi se Kamenički park, mjesto koje se mora naći na vašoj ruti prilikom obilaska Novog Sada. U sklopu ovog parka nalazi se dvorac Marcibanji iz osamnaestog veka, Dječije selo koje je atrakcija samo po sebi, staze za šetnju, potok, jezera. Tražite idealno mjesto za piknik? Nema boljeg mjesta od Kameničkog parka u okolini Novog Sada. Ponesite ćebe i uživajte u svemu što vam preljepa priroda ovog parka pruža.

Na samo pet kilometara udaljenosti od samog centra Novog Sada nalazi se salaš Drevna. Ako želite da uživate u porodičnoj rekreaciji, biciklistička tura sa klincima do ovog mjesta je odlična ideja. Prirodni ambijent i potpuni mir tako blizu, a tako daleko od centra Novog Sada. Ovaj salaš pruža vam mogućnost prenoćišta, kao i prenoćišta sa polu ili punim pansionom. U okviru salaša nalaze se kavezi sa manjim, ukrasnim životinjama i igralište za djecu. Posetite ovu skrivenu oazu u neposrednoj blizini srpske Atine.

Kada ste već u blizini salaša Drevna, sljedeća destinacija nalazi se na samo 200 metara od ovog mesta. U pitanju je konjički klub St. George. Prošetajte ergelom i uživajte u pogledu na preljepe pastuve. Naravno, ovde možete dovesti djecu na jahanje, a pritom ćete morati da izdvojite 400 dinara (oko 6 KM). Jedan krug traje od 10 do 15 minuta. U prostorima konjičkog kluba nema osveženja, pa je topla preporuka da piće popijete na obližnjem salašu Drevna.

Edukativna poseta rodne kuće čika Jove Zmaja

Turizam ne mora biti samo odmor, posjetom određenim destinacijama možete naučiti nešto novo. Sljedeća destinacija koju ćemo vam predložiti je edukativnog karaktera. U pitanju je rodna kuća Jovana Jovanovića Zmaja. Ljubazni kustos će vas dočekati na ulasku u kuću i pričaće vam o životu čika Jove Zmaja. Kuća Jove Jovanovića Zmaja je otvorena za posjetioce još od 1933. godine, a veoma je značajna i po tome jer je u njoj i preminuo ovaj poznati lekar i pisac.

Odmor sa djecom u Beogradu

Beograd

I u glavnom gradu, Beogradu. možete provjesti odmor na savršen način. Naći ćete nešto za sebe bilo da želite edukativan i aktivan odmor, bilo da želite da se osamite. U nastavku vam izdvajamo neke od destinacija koje su možda manje poznate ili novijeg datuma.

Najzanimljiviji beogradski sadržaji

Jedna relativno nova destinacija koja će oduševiti vašu djecu i vas je svakako Muzej Iluzija. Za kratko vrijeme ovo je postala omiljena turistička atrakcija u ovom gradu. Ako želite da posjetite nešto neočekivano i neobično, ovaj muzej je savršeno rešenje. Ulaznica za celu porodicu je svega 1.500 dinara (oko 25 KM), dok su pojedinačne ulaznice za djecu do 15 godina 400 (oko 6 KM), a za odrasle 600 dinara (oko 10 KM).

Ako volite šetnju, posjetite jedno od omiljenih beogradskih šetališta – Zemunski kej. Naravno, ovdje se možete provozati i biciklom. Djeci je na raspolaganju veliki broj sadržaja: luna park, igraonica na otvorenom, muzički park, gradovi sa stjenama za penjanje, skakaonice. Vaša djeca će biti oduševljena bogatim sadržajem. Kada se umorite, ni Gargoš nije daleko. Možete uživati u starom delu Zemuna i napraviti pauzu za ručak ili osveženje u prelepom delu Zemuna.

Neodoljiva okolina Beograda

Da li smo zaboravili da Beograd ima skrivene oaze mira? Na teritoriji grada Beograda nalaze se i dve planine Avala i Kosmaj. Možete prošetati preljepim delovima Avale ili posjetiti spomenik Neznanom junaku i Avalski toranj. Pogled sa vrha tornja je nevjerovatan i ostaviće jak utisak i na vas i na vašu djecu.

Avala

Kosmaj se nalazi na 50 kilometara od centra Beograda na međi između prigradskih opština Sopot i Mladenovac. Sve je veći broj vikendica i seoskih domaćinstava koje ovdje možete rentirati. Ovo može biti idealna lokacija za vaš vikend. Posjetite spomenik kosmajskog partizanskog odreda ili se popnite na vidikovac na drugoj strani planine. Iz restorana Vidikovac pogled se pruža na čitavu Šumadiju, sve do Rudnika. Manastiri Tresije i Pavlovac upotpuniće ovaj izlet duhovnim elementima.

Foto

U blizini Kosmaja nalazi se i pivnica Kabinet. Pored pivnice se nalazi prostrano zelenilo, pa sve veći broj Beograđana dolazi ovde na piknik ispod suncobrana.

Pojedina mjesta koja smo vam predstavili na teritoriji ova dva velika grada je možda većina njihovih stanovnika zaboravila. Vrijeme je da se podsjetite i osvežite memoriju posetom nekom od sjajnih lokacija. No, nisu samo gradovi idealni za porodični odmor. Srbija, prelepa zemlja, prepuna je mjesta koje morate posjetiti.

Detaljnije ih upoznajte na blogu Odmor sa decom u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.