Open air projekcija filma “Sweet & Sour” na Jahorini

Open air projekcija filma “Sweet & Sour” na Jahorini

U subotu 20. februara sa početkom u 17:30h će biti održan open air projekcija filma “Sweet & Sour” u kom će sasvim sigurno da uživaju ljubitelji zimskih sportova, posebno skijanja i snowboard-a.

Film priča priču o dvojici harizmatičnih sportista, skijašu Richardu Perminu i snowboarderu Victor de Le Rueu, i ovo je prilika da osjetite sve njihove radosti, strahove, izazove, ali i bol. Ovaj dvojac učinit će sve da postignu cilj, a gledaoci će saznati i kako su se spremali za pohod na jedan od najzahtjevnijih terena – Aljasku. Polazeći s dvije različite lokacije, ovi sportisti odlučili su udružiti snage i otputovati daleko na Aljasku u potrazi za zajedničkim izazovima. Za njih mnogi kažu da su najbolji na svijetu, svaki na “svom terenu” jer skijaši i “borderi” baš se i ne miješaju. Ono što ovaj dvojac čini izuzetnim je to da nikad ne znate šta je sljedeće što će uraditi. Osim toga, uvijek su u potrazi za novim izazovima, inače im je dosadno. A to je ono što nikako ne žele. Iako su dosta različiti, još jedna stvar im je zajednička, bez obzira da li su u pitanju snowboard ili skije, obojica idu do krajnjih granica svojih mogućnosti. Do sada su svoje ciljeve ostvarivali pojedinačno, ali ovaj put su to odlučili uraditi zajedno – u dubokom snijegu Aljaske!

Snijega dovoljno ima i na Jahorini, ali, za razliku od napetih situacija u filmu, ovdje nema nervoze i straha, a i staze su savršeno uređene i ugodnije nego na Aljasci. Osim toga, na Jahorini je nakon napornog skijaškog dana, i zajedničkog gledanja filma na programu i after movie open air party koji počinje od 18:30 sati, također na Poljicama, a priznat ćete, ovakvih stvari na Aljasci baš i nema. Shodno navedenom, nema sumnje da je pretposljednja subota februara rezervisana za dobru zabavu na čistom planinskom zraku na koju su svi pozvani!

Nakon svega, možda budete još motivisaniji za noćno skijanje na ovoj olimpijskoj ljepotici. Za više detalja o ovom i ostalim događajima, posjetite: www.redbull.com

Organizator projekcije filma su OC Jahorina i Red Bull.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.