Hotel Plavsko jezero posle 30 godina pred otvaranjem

Hotel Plavsko jezero posle 30 godina pred otvaranjem

Simbol Plava i čitave turističke destinacije ovog grada – hotel Plavsko jezero, kako izveštavaju Dnevne novine, nakon 30 godina otvara vrata turistima. Njegovo renoviranje počelo je 2018. godine i konačno se polako privodi kraju.

Objekti su veliki i zahtjevni – kaže vlasnica hotela Hajrija Rečković. “Biramo kvalitetne materijale za ugradnju i vodimo računa o standardima koji moraju biti ispunjeni. Ulaganja su velika. Sve instalacije, elektro, vodovodne i kanalizacione u potpunosti su zamijenjene novim, kao i krovovi na oba objekta, a postavljen je i deo stolarije. Radovi na manjem objektu, završeni su 70%”.

Ona je istakla da se otvaranje hotela očekuje ove godine, ukoliko se stabilizuje situacija sa koronavirusom. Manji objekat ima 31 sobu, a veliki 90 soba. U sastavu hotela su i dva restorana, sala za svečanosti, konferencijska sala i spa centar. U planu je i renoviranje sportskih terena koji su nekad postojali u okviru ovog kompleksa.

“U hotelu će raditi 50 radnika. U vrijeme kad je sagrađen, 80-ih godina prošlog vjeka, hotel je bio projektovan tako da se uklapa u prirodni ambijent. Mi, takođe, vodimo računa o izgledu objekata, tako da nije narušen njihov prvobitni izgled. Kada bude stavljen u funkciju, hotel će biti pokretač ekonomskog razvoja ove opštine. Nadamo se da će unaprjediti život građana Plava, dovesti turiste u naš kraj i postati prepoznat kao zanimljiva turistička destinacija” – ocenila je Rečković, dodajući da će u hotel biti uloženo 5 miliona eura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.