Otvorena gondola Brzeće-Mali Karaman na Kopaoniku

Otvorena gondola Brzeće-Mali Karaman na Kopaoniku

Na Kopaoniku je puštena u rad gondola Brzeće- Mali Karaman.

Novoizgrađena gondola povezuje Brzeće sa Malim Karamanom na vrhu Kopaonika, po čemu je i dobila ime, je najznačajnija investicija u srpskom turizmu, posebno jer je ovo gondola koju su skijaši željno isčekivali.

U preduzeću Skijališta Srbije, s razlogom su ponosni na ovaj projekat, jer je rječ o izuzetno važnom ulaganju, kako za ljubitelje snežnih sportova, tako i za celokupnu infrastrukturu ovog kraja. Ovaj projekat ne samo da će oplemeniti već odličnu turističku ponudu Kopaonika, već i pokrenuti razvoj privrede na ovoj planinskoj lepotici u potpuno novom smjeru.

Gondola 1

Ljubitelji snega i planine moći će bez vrlo udobnom vožnjom gondolom da savladaju razliku u nadmorskoj visini od 843 metra, i to za za samo nešto više od 10 minuta kada su optimalni vremenski uslovi. Naime, zastakljene kabine gondole istovremeno štite posjetioce od reskog planinskog vazduha, a pritom im ne ometaju pogled na nestvarno ljepu prirodu Kopaonika i moćne skijaške staze.

gondola karakteristike

Kapacitet svake kabine je do 10 posjetilaca, a kada vrijemeto dozvoli, kabinska žičara Brzeće – Mali Karaman može da preveze i do 1.600 skijaša za sat vremena. Ukoliko posjetioci ne žele da idu direktno do vrha, na trasi gondole postoje dve međustanice. Prva međustanica Struga, sa pripadajućom skijaškom stazom “Bela reka 1”, a druga stanica je FIS, u okviru koje je smješten i hangar za odlaganje korpi gondole. Ovoj međustanici pripadajuća skijaška staza je “Bela reka 2”. Posljednja stanica na trasi gondole je plato “Mali Karaman” u čijem sklopu će biti izgrađen i restoran.

Trase nove kabinske žičare ukupno je duga skoro četiri kilometra, iliti precizno 3.822 metra.`

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.