Najduža gondola na svijetu kod naših susjeda

Najduža gondola na svijetu kod naših susjeda

Ceo Zlatibor se turistima otvorio kao na dlanu. Počela je sa radom zlatiborska “Gold gondola””, najveća investicija u turizmu u Srbiji.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće  impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

gondola zlatibor a

Svijetski rekord u dužini trase pripada Gold gondoli Zlatibor, koja je dužine 9km, a  pre zlatiborske gondole najduža svijetska gondola bila je TianmenShan Cable Car gondola koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Zhangjiasie u Kini i dužine je 7,4 km.

Srce gondole nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Novi Zlatibor, dok će završna stanica gondole biti na samom vrhu Tornik, na visini od 1496 m.

290065 gondola f

Danas je gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka svakog iole zahtevnijeg turiste bez panoramske gondole, kojom se plovi pod oblacima i krstari iznad najljepših i najuređenijih mjesta sa ski stazama i zimskim rekreativnim i sportskim sadržajima. Gold gondola Zlatibor ponudiće skijašima, izletnicima, avanturistima, ekskurzijama i svim zainteresovanima nezaboravan pogled na Zlatibor.

Prelepi proplanci zlatnog bora, po kome je ova planina dobila ime, mame uzdahe svakog turiste. Čudotvorna klima, mešanje planinskog i morskog vazduha, čini ovu planinu i vazdušnom banjom. Zato smo digurno da ćete ove godine sigurno posjetiti ovu predivnu planinu i uživati u čarima koje ona nudi.

mapa trasa
Trasa Gold gondole, Zlatibor

Cjenovnik možete pogledati na sljedećem linku http://www.goldgondola.rs/cenovnik/.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.