Sezona skijanja na Jahorini zvanično otvorena

Sezona skijanja na Jahorini zvanično otvorena

Olimpijski centar Jahorina zvanično je pustio skijalište u rad.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je da prate situaciju, te da je sistem za osnježavanje u pogonu u svakom momentu kada to uslovi dozvoljavaju. Zahvaljujući novim snježnim padavinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sistemu za osnježavanje, ponovo prva u regionu Jahorina spremno dočekuje sve ljubitelje snježnih aktivnosti, ističu iz tog olimpijskog centra.

“Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice. Šestosjed Poljice je također u pogonu, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara koji ove zime skijašima svoja vrata otvara u proširenom kapacitetu i sa novim menijem. Zahvaljujući dobroj pripremi staza i sistemu osnježavanja ponovo prvi u regionu puštamo skijalište u rad, na stari dan Republike”, dodao je Ljevnaić.

Radno vrijeme ski centra je od 9.00 do 16.00 sati za dnevno i 18.00 do 21.00 sat za noćno skijanje. Popust od 70 posto važit će na dnevne i dnevno noćne karte koje budu kupljene i iskorištene isti dan, a kupovina karata je moguća na prodajnom mjestu Poljice.

Olimpijski centar Jahorina apeluje na sve skijaše i posjetioce da se pridržavaju neophodnih epidemioloških mjera, da budu odgovorni prema sebi i drugima ali i da uživaju u snježnim radostima i jačaju svoj imunitet boravkom u prirodi i aktivnim odmorom na toj planini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.