Srbija u vrhu Forbsove liste zemalja koje treba posjetiti nakon pandemije

Srbija u vrhu Forbsove liste zemalja koje treba posjetiti nakon pandemije

Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posjete Srbiju – piše čuveni magazin Forbs.

„Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor“, piše autor teksta. Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima – od Niša, rodnog mjesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na sjeveru, koji je dobio nadimak Atina Srbije. Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posjete Beogradu. „Beograd, jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun je arheoloških ostataka i nalazišta, a tu je i bogata ponuda kvalitetne tradicionalne hrane i pića“, piše Forbs.

Međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali vakcina o kojoj se sve više priča podigla je raspoloženje turista širom sveta. Zato je i magazin „Forbs“ dao preporuke za nove destinacije, među kojima se našla i Srbija. Za turiste koji su već obišli predjele zapadne Evrope, sada stiže preporuka da razmisle o putovanju u neku od zemalja na istoku, severu ili jugu kontinenta. Sve one obiluju preljepim prirodnim bogatstvom i fascinantnom istorijom, navodi se u članku na portalu forbes.com.

U društvu sa Srbijom su Letonija, Slovačka, Crna Gora i Moldavija. Originalni tekst možete pročitati na sljedećem linku: https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers/?sh=57ff18b4514c

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.