Budvanskim turističkim privrednicima dodijeljena oznaka “Safe Travels”

Budvanskim turističkim privrednicima dodijeljena oznaka “Safe Travels”

Na teritoriji Budve, u ovom trenutku, sljedeći predstavnici turističke privrede su nosioci međunarodnog obilježja za sigurna putovanja – Safe Travels: HG “Montenegro stars” – hotel “Splendid”, HG “Montenegro stars” – hotel “Montenegro”,  HG “Montenegro stars” – hotel “Blue Star”,  Vila “Lavanda”,  Hotel “Budva”, Hotel „Maestral”, Hotel “Bracera”, Hotel “Ami”.

Još nekoliko hotela i drugih turističkih subjekata iz našeg grada je trenutno u proceduri dobijanja pomenute oznake, a neki su je dobili i prije pokrenute inicijative od strane Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, između ostalih, turistička agencija “Talas M”.

Mogućnost prijavljivanja je otvorena i u narednom periodu, pa se očekuje još veće interesovanje turističke privrede Budve, ne samo hotela, mogućnost kandidovanja imaju i drugi turistički subjekti koji ispunjavaju uslove definisane propisanim sigurnosnim  protokolima.

„Safe Travels” je posebna oznaka Svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC) koja, usljed zdravstvene krize izazvane koronavirusom, putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

Ova oznaka svakako predstavlja važan korak za dobijanje povjerenja turista sa emitivnih tržišta i u narednom vremenskom periodu će biti od velikog značaja gostima za donošenje odluke da izaberu našu destinaciju, objekte i uslugu.

Imajući u vidu da je za Crnu Goru ovlašćena institucija za dodjelu i kontrolu primjene oznake “Safe Travels” Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, ovim putem još jednom obavještavamo sve zainteresovane subjekte iz turističko-ugostiteljske privrede i sve ostale subjekte iz našeg grada da se jave direktno toj organizaciji za sve informacije koje se odnose na sigurnosne protokole i način apliciranja za dobijanje ove međunarodne oznake.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.