Nevidio – skriveni biser Crne Gore

Nevidio – skriveni biser Crne Gore

Jedno od najljepših sela u Crnoj Gori, Pošćenje, skriva predivni biser – etno selo Nevidio, idealno mjesto za savršen odmor i zaljubljenike u prirodu, ali i zavisnike od adrenalina.

Etno selo Nevidio nalazi se na južnoj strani planine Durmitor, okruženo obrisima snažnih planina prosječenim klisurama, živopisnom panoramom durmitorskog područja, uz dva jezera i rijekom Komarnicom. Udaljeno je svega 30-ak metara od magistralnog puta Risan-Žabljak.

Etno selo pruža prolazak kroz čuveni kanjon Nevidio, posljednji osvojeni kanjon u Evropi. U selu postoji i više biciklističkih staza pogodnih za ljubitelje popularnog planinskog biciklizma koje su duge od 4,5 do 22 kilometra, kao i sedam planinarskih staza koje obuhvataju ture od 2 do 20 sati. Najkraća planinska tura obuhvata silazak do samog kraja kanjona Nevidio.

Takođe treba da se pomenu i 29 isklinčanih stijena za sportsko penjanje. Radi se i nekoliko stijena na Boljskim gredama za klasičan alpinizam, koje su visoke do 700 metara i trenutno su alpinistički hit. Osim toga, u pripremi je i jedna ferata u Boljskim gredama, koja će biti osposobljena naredne godine i koja će svakome ko želi omogućiti da se bezbjedno popne na najtežu stijenu.

Ukoliko ovo ljeto posjetite etno selo Nevidio, obavezno se stazama spustite do istoimenog kanjona, koji će ostaviti veliki utisak na vas i zadiviće vas svojom neopisivom i nevjerovatnom ljepotom, koja je neobična za ljudsko oko. Tokom putovanja kanjonom, koji ima dužinu od 4, 5 kilometara, naići ćete na predivne vodopade, uske kanale, prolaze i bajkovite prirodne skulpture. Za ljubitelje adrenalina biće posebno zanimljiv prolaz ispod ogromnog kamena ili skakanje sa visine od nekoliko metara u brzak. Najstrmiji izazov je takozvana “Kapija kamikaza”, dužine 80 metara i širine oko 20 santimetara na nekim mjestima. Sigurni smo da ćete uživati u prelijepom pogledu i fantastičnoj prirodi.

Etno selo Nevidio sagrađeno je u ambijentalnom stilu, sastavljeno iz nekolika kaskadnih nivoa. Na najvišem nivou smješteno je 9 bunglaova, koji su izgrađeni od najkvalitetnijih materijala, opremljeni sa dnevnim boravkom, kuhinjom, sobama i kupatilom. U srednjem dijelu nalazi se restoran Savradak u kojem su svi dobrodošli da okuse domaću kuhinju sa specijalitetima od lokalnih namirnica, a uveče uz poneku rakiju ožive lijepe uspomjene i sjećanja.

Na posljednjem nivou nalazi se predivno jezero, koje ima izuzetan pogled za sve posjetioce. Napravite kratki predah, sjedite pored jezera, udahnite svijež planinski vazduh i uživajte daleko od gradske buke.

Pobjegnite od gradske vreve i osjetite zagrljaj šume uz šetnju na sviježem vazduhu i leškarenje pod nebom prepunim zvijezda i okusite čistu izvorsku vodu, daleko od svakodnevnih obaveza. Neka vas vaša navigacija ovo ljeto uputi na ovo savršeno mijesto za odmor, etno selo Nevidio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.