Wizz Air produžio obustavu letova između Sarajeva i Budimpešte do kraja aprila

Wizz Air produžio obustavu letova između Sarajeva i Budimpešte do kraja aprila

Aviokomapnija Wizz Air saopćila je danas da je, zbog odluka bh. vlasti, produžila obustavu letova na relaciji Sarajevo – Budimpešta. Obustava će biti na snazi do kraja aprila, a ponovno uspostavljanje letova na ovoj ruti planirano je 3. maja 2020. godine.


Bosna i Hercegovina je uvela stroga ograničenja putovanja u pokušaju suzbijanja širenja pandemije Covid-19. Još uvijek se ne zna do kada će ta ograničenja trajati, a iz Wizz Aira poručuju da nastavljaju pažljivo pratiti sva dešavanja. Prethodno je ova aviokompanija obustavila sve svoje letove iz i prema Tuzli, inicijalno do 30. aprila.
Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira.


Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene.
Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.