Čari zime u Brčkom

Čari zime u Brčkom

U Brčkom na gradskom trgu je sinoć počela Manifestacija „Čari zime u Brčko distriktu BiH“, koja će trajati do 31. januara. U okviru manifestacije bit će priređen bogat gastro imuzički program, prodaja delicija i suvenira, a bit će otvorena za posjetioce svaki dan od 17.00 do 21.00 sat.

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je novinarima da je ovo prvi put da Brčko ima takvu manifestaciju po uzoru na gradove iz okruženja te se nada da će u naredna dva mjeseca zimski grad biti centar svih dešavanja u Distriktu i opravdati povjerenje sugrađana i građana okolnih mjesta.

„Priredili smo program za najmlađe i one nešto starije. Cilj je da oživimo ovaj grad i da ponudimo jednu u nizu turističkih manifestacija jer Brčko ima potencijala za razvoj turizma“, rekao je Milić i dodao da se najviše posjetilaca očekuje za novogodišnje i božićne praznike.

Milić je napomenuo da će, u okviru „Čari zime“ koje je organizovala Vlada Brčko distrikta BiH, za deset dana na Sportsko-rekreativnom centru Blatuša biti otvoreno klizalište, kao i da je planiran doček Nove godine na otvorenom.

„Planiran je novogodišnji koncert na otvorenom. Izvođača još nismo odredili, ali sam siguran da ćemo veoma brzo doći i do tog imena“, istakao je Milić. 

Šef Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić rekao je da je pohvalna inicijativa iz Kabineta gradonačelnika za održavanje jedne ovakve manifestacije.

„Ovo daje mogućnost razvoja jednog specifičnog vida turizma, a to je manifestacioni turizam koji treba da bude zastupljen tokom cijele godine, kako bi imali bogat sadržaj ne samo za naše građane, nego i za turiste”, zaključio je Đurić. 

Manifestacija „Čari zime“ namijenjena je svim uzrastima kojiće u periodu od 17 do 21 sat, uz niz radionica za najmlađe, muzički program, prezentaciju proizvoda firmi, nevladinihorganizacija i udruženja, moći da uživaju u duhu praznika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *