Zimska čarolija u Sarajevu – Skenderija

Zimska čarolija u Sarajevu – Skenderija

KJP Centar Skenderija  u periodu od 13. 12. 2019. godine do 13. 01. 2020. godine na prostoru platoa Skenderije, organizuje  manifestaciju „Zimska čarolija na Skenderiji“ 

Na manifestaciji „Zimska čarolija na Skenderiji“  će se realizovati slijedeći sadržaji:

-Veliko klizalište na ledu cca. 1200 m2;

-Otvorena bina za nastup muzičkih bendova

-Postvka drvenih kućica sa  ponudom prehrane (slano i slatko), knjige,  

rukotvorine, suveniri …

-Novogodišnje dekoracije  (jelke, svjetlosne dekoracije itd.)

-Otvorena bina za kulturno zabavni program

Zimska čarolija u Skenderiji  će se realizovati  na novouređenom centralnom gradskom trgu, u neposrednoj blizini glavne saobraćajnice.  

Ovaj  program  će u potpunosti osigurati  čarobni osjećaj posjetiocima. Klizalište na ledu sa oko 1200m2 na prostoru platoa uz bogat kulturno zabavni sadržaj  za djecu i odrasle, će biti mjesto dobrog raspoloženja.  

Uz veliku ledenu plohu koju će svakodnevno koristiti veliki broj posjetioca će biti postavljene svjetlosnedekoracije  visoke i do osam metara, i uistinu, to će biti mali grad svjetlosti, koji do sada nije prezentiran na našim prostorima.

Na otvorenoj bini će nastupiti poznati sarajevski bendovi a planirali smo i niz pratećih sadržaja kroz edukativne radionice  za djecu i druge zabavne aktivnosti.

Neposredno uz veliko klizalište na ledu, jelke i svjetlosne dekoracije će se biti postavljene i drvene kućice koje će se izdavati za potrebe prodaje dječijih igrački, suvenira, rukotvorina, knjiga kao i  programa slatko  i slano.

Ciljna grupacija su srednja i mala preduzeća, individualni obrti, stari zanati, kućna radinost,  ali i velike uspješne kompanije, koje mogu prezentirati i prodavati proizvode iz svoje djelatnosti.

Želimo istaći da postoji veliki interes građana za sadržaje koje je KJP Centar Skenderija pripremila, te Vas pozivamo da učestvujete na manifestaciji „Zimska čarolija na Skenderiji“ što je svakako prilika da brojnim posjetiocima promovišete Vašu uslugu.

Registracija učešća vrši se dostavom potpisane i ovjere prijave sa ugovorom o opštim uslovima, putem Protokola Preduzeća, poštom ili email:dommladih@skenderija.ba.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati na broj:033 ;

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.