Diplomatski zimski bazar u Skenderiji

Diplomatski zimski bazar u Skenderiji

Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg uspjeha kada je 212.000 KM podijeljeno na 17 organizacija širom Bosne i Hercegovine, Diplomatski zimski bazar ove godine biće održan u sarajevskoj Skenderiji (dvorana Mirza Delibašić) 7. decembra, koji traje od 11 do 17 sati.


Ulaznica iznosi 5 KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.
Sudjelovanjem više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruga, Diplomatski zimski bazar još jednom potvrđuje da je najveće dobrotvorno događanje u organizaciji međunarodne zajednice u BiH.
Bazar će ove godine biti bogatiji i zabavniji no ikada, a pridružiti će se pet novih ambasada – Brazil, Crna Gora, Katar, Pakistan i Poljska. Također, po prvi put će se pridružiti i Udruga Iraca u Sarajevu što će Bazaru dati dodatni šarm.
Aukcija je ove godine posebno zanimljiva – avionske karte Fly Bosnia za Rim zajedno s ulaznicama za utakmicu FC Roma za šansu da se italijanski fudbal vidi uživo, a koje je donirao Edin Džeko; avionske karte Aegean Airlinesa iz Beograda do Atine, avionske karte Croatia Airlinesa iz Sarajeva do bilo koje Evropske destinacije, avionske karte Turkish Airlinesa za međunarodne destinacije, portret sesija s modnim fotografom Edvinom Kalićem, potpisani dresovi međunarodnih fudalera, iznenađenja od Maestro Suits, Kaftan Studiija, Zanata, Gazzda i još mnogo toga…!
Bazar neće biti samo zabavniji ove godine, nego će biti i veći. Posebna dvorana biće posvećenu isključivo djeci i sadržajima njima namijenjenim.
Svaka KM koju posjetioci potroše na Bazaru biće donirana djeci i mladim ljudima kojima može promijeniti život.
Bazar su podržali Sarajevski Kanton i Grad Sarajevo.

Izvor: www.profitiraj.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *