18. Lukavički sajam turizma i ekologije „LIST“

18. Lukavički sajam turizma i ekologije „LIST“

Na 37. sjedinici općinskog vijeća Lukavac, održanoj 31.3.2003. godine, a na incijativu firme Nuhanović d.o.o. Lukavac, donesena je odluka o proglašavanju Lukavca sajamskim gradom. Tom odlukom postavljan je osnov za organizaciju 1. Lukavičkog sajma turizma, koji je održan 2003. godine sa 43 izlagača.

Sama činjenica da se ova manifestacije održava tradicionalno sedamnest godina za redom i da se na 17. Međeunarodnom sajmu turizma i ekologije „LIST 2019“ okupilo 162 izlagača iz 11 zemalja, među kojima su zemlje bivše Jugoslavije, ali i Njemačke, Italije, Turske, Albanije i Češke ukazuje na to da je LIST postao jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacije iz oblasti turizma u BiH.

U Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine u prisustvu velikog broja zvanica i medija danas je upriličena prezentacija i naja sajma „LIST 2020“.

Međunarodni sajam turizma i ekologije „LIST 2020“ Lukavac biti će organiziran na prostoru kulturnog i sportsko-rekreacionog središta grada Lukavac na zatvorenom izložbenom prostoru od cca 2.500m2 te na oko 2.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Termin održavanja ovog sajma je od 7. do 9.5.2020. godine.

Na Lukavičkom sajmu turizma i ekologije dodjeljuje se priznanje Privredne komore FBiH u 5 kategorija –  „Zlatna zvijezda turizma u BiH“, najvećeg priznanja za doprinos u turizmu u našoj zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.