Britanski Telegraph preporučuje posjetu Sarajevu, gradu s prijateljskom vibrom i bogatom kulturnom ponudom

16 oktobra, 2019

T. R.

Zbog prirodnih ljepota, raznolike kulturne i turističke ponude, ali i direktne aviolinije na relaciji Sarajevo – London koja je nedavno uvedena, ugledni britanski The Telegraph preporučio je čitateljima da posjete Sarajevo i otkriju sve njegove čari.

– Turizam je u porastu, pa obavezno posjetite Sarajevo prije nego nastanu gužve. Odnedavno je lansiran direktan let za Sarajevo, prvi iz Velike Britanije u posljednjih 10 godina, tako je u zaborav palo putovanje kroz različite evropske aerodrome, i svedeno je na samo nešto više od dva sata leta – piše The Telegraph.

Uprkos mučnoj historiji i vijestima o nemilim događajima koje su ranije odjekivale širom svijeta, ovaj britanski medij opisuje Sarajevo kao jako lijep, uporan grad, uz prijateljsku, laganu vibru i bogatu kulturnu ponudu, uključujući i tradicionalni filmski festival.

Pisao je Telegraph i o sarajevskoj dolini, historiji i građevinama, kao i o kulturnoj raznolikosti, naglašavajući kako ovdje rame uz rame, sretno žive različite etničke i vjerske zajednice. Po dolasku u Sarajevu, prijedlog je da obavezno prošetate do Žute tabije, tvrđave koja je udaljena 15 minuta hoda od Baščaršije, odakle se pruža fascinantan pogled na grad.