Britanski Telegraph preporučuje posjetu Sarajevu, gradu s prijateljskom vibrom i bogatom kulturnom ponudom

Britanski Telegraph preporučuje posjetu Sarajevu, gradu s prijateljskom vibrom i bogatom kulturnom ponudom

Zbog prirodnih ljepota, raznolike kulturne i turističke ponude, ali i direktne aviolinije na relaciji Sarajevo – London koja je nedavno uvedena, ugledni britanski The Telegraph preporučio je čitateljima da posjete Sarajevo i otkriju sve njegove čari.

– Turizam je u porastu, pa obavezno posjetite Sarajevo prije nego nastanu gužve. Odnedavno je lansiran direktan let za Sarajevo, prvi iz Velike Britanije u posljednjih 10 godina, tako je u zaborav palo putovanje kroz različite evropske aerodrome, i svedeno je na samo nešto više od dva sata leta – piše The Telegraph.

Uprkos mučnoj historiji i vijestima o nemilim događajima koje su ranije odjekivale širom svijeta, ovaj britanski medij opisuje Sarajevo kao jako lijep, uporan grad, uz prijateljsku, laganu vibru i bogatu kulturnu ponudu, uključujući i tradicionalni filmski festival.

Pisao je Telegraph i o sarajevskoj dolini, historiji i građevinama, kao i o kulturnoj raznolikosti, naglašavajući kako ovdje rame uz rame, sretno žive različite etničke i vjerske zajednice. Po dolasku u Sarajevu, prijedlog je da obavezno prošetate do Žute tabije, tvrđave koja je udaljena 15 minuta hoda od Baščaršije, odakle se pruža fascinantan pogled na grad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.