/PARK PRIRODE BLIDINJE NUDI SVOJE TURISTIČKE POTENCIJALE NA NOVOJ WEB STRANICI

PARK PRIRODE BLIDINJE NUDI SVOJE TURISTIČKE POTENCIJALE NA NOVOJ WEB STRANICI

Udruga ‘Visit Blidinje’ je početkom ove sedmice objavila novu internet stranicu sa turističkom ponudom Parka prirode Blidinje – visit-blidinje.com.
Izrada ove stranice je podržana u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, kojeg implementira njemački GIZ. Ovaj program, vrijedan 13 miliona eura, ima za cilj povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz sektora sa potencijalom rasta, među kojima je i sektor turizma.
Web stranica visit-blidinje.com omogućava pregled ponude cjelovitog područja Parka priroode Blidinje kao ekoturističke destinacije sa svim informacijama potrebnim da se isplanira i organizuje boravak na ovoj destinaciji. Kako bi izravan pristup ponudi imali i zainteresovani sa drugih govornih područja, ponuđen je sadržaj i na engleskom jeziku.
“Na ovaj način, domaćoj i međunarodnoj javnosti otvaramo jedinstveno područje ovog skrivenog parka prirode, sa najvećim prirodnim jezerom u Bosni i Hercegovini koje se smjestilo na 1184 m n/v u podnožju Čvrsnice i Vran planine. Na obroncima planina, prisutna je raznolikost bilja od mediteranskih do visokoplaninskih vrsta među kojima je i veliki broj endemičnih vrsta gljiva, ljekovitog bilja do ljepotice Parka – munike, koja u Masnoj Luci i okolici ima najveći kompleks u Europi“, rekla je Marija Vukoja, predsjednica Udruge ‘Visit Blidinje’.
Pozicioniranjem Blidinja kao turističke destinacije će se upotpuni turistička ponuda Hercegovine i produži boravak turista u ovoj regiji. Nova stranica nudi i pregled događaja za cijelu narednu godinu sa različitom sadržajima za sve starosne dobi.