Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/autoba/putuj.ba/wp-content/themes/porto501/porto/functions.php on line 73
Objavljene cijene ski karata na Jahorini

Objavljene cijene ski karata na Jahorini

Objavljene cijene ski karata na Jahorini

Olimpijski centar Jahorina već je objavio cijene pojedinačnih ski karata za narednu zimsku sezonu, a ljubitelji skijanja ove će godine za uživanje na snijegu morati izdvojiti više novca.

Stalna ulaganja u infrastrukturu i izgradnja novih sadržaja rezultirala su i većim cijenama pojedinačnih ski karata za 2019/2020. godinu pa je tako dnevna karta na vrhuncu sezone u odnosu na prošlu godinu skuplja za 5 KM i iznosi 55 KM za odrasle, a 45 KM za djecu.

Panoramska vožnja odrasle skijaše koštat će 15 KM, dok je karta za korištenje noćne staze na vrhuncu sezone za odrasle 50, a za djecu 40 KM.

Sezonska karta skuplja za 100 KM

Odraslima se smatraju osobe koje imaju punih 12 godina, a u kategoriji djece su osobe od 6 do 11 godina. Mlađi imaju pravo na besplatno skijanje u pratnji jedne odrasle osobe.

Karta za pojedinačnu vožnju žičarom se može iskoristiti na žičari Poljice i Gondoli bez skijaške opreme.

Sezonska karta za period ponedjeljak-petak skuplja je za 100 KM i iznosi 600 KM, a za sve dane je 950 KM, što je poskupljenje od 50 KM.

Sedmodnevna karta je 250 KM i za 13 KM je skuplja u odnosu na prethodnu godinu.

Sezona počinje 12. decembra

Na Jahorini su predviđeni popusti za vlasnike prošlogodišnjih sezonski ski-pasova, za studente koji imaju kartice EYCA i ISIC, vlasnike ISIA licence (Međunarodne asocijacije profesionalnih učitelja skijanja), kao i za organizovane grupe i kupovinu karata za vrijeme promo vikenda i obilježavanja World Snow Daya 19. januara.

Predsezona na ovoj olimpijskoj planini počinje 11. novembra, a srednja skijaška sezona svečano će početi 12. decembra. Vrhunac sezone je od 21. decembra pa sve do 14. januara, kao i od 13. do 23. februara kada najviše posjetilaca pohodi Jahorinu.

Gondola od 30. novembra

A dok ne dođe vrijeme snijega i skijanja, najatraktivniji sadržaj na ovoj planini svakako je alpine coaster, jedan od najdužih u Evropi, sa 70 sanki koje se s vrha planine spuštaju 2,5 km, dok najmlađi najviše uživaju u tubingu. Na Jahorini grade i gondolu dužu od 1.000 metara sa 36 kabina, čije je veliko otvaranje najavljeno za 30. novembar, a izgradili su i tri nove staze i postavili vjetroustave.

Kako navode, u planu im je i osvjetljenje staza Poljice i Šator, ski vrtića i jezera na vrhu planine, kao i gradnja restorana na izlazu šestosjeda Poljice te druga unapređenja.

Prošla sezona najbolja u historiji

Olimpijski centar Jahorina ranije je objavio da ulažu veliki napor da ova planina živi 365 dana u godini, a broj skijaša na Jahorini u prošloj sezoni porastao je za 225 posto.

Bila je to najuspješnija zimska sezona u historiji ovog olimpijskog centra, a ostvaren je promet od 7,8 miliona KM. Broj vožnji dostigao je gotovo dva miliona, a indirektni prihod od skijališta bio je 125 miliona KM.

Izvor: www.klix.ba